1.8 C
София
събота, януари 29, 2022
No menu items!
Снукър Настоящ сезон Джъд Тръмп с рекордна пета титла за сезона

Джъд Тръмп с рекордна пета титла за сезона

Players Championship, Southport, England:

Final

Джъд Тръмп (1) 10-4 Ян Бингтао (6)

Поставеният под номер 1 Джъд Тръмп спечели рекодната си пета титла от началото на сезона. С това постижение той се изравни със Стивън Хендри, Динг Джунхуй, Марк Селби и Рони О’Съливан, които също имат по 5 ранкинг титли от един сезон, а остават още 3 турнира, на които Тръмп ще участва.

Най-добрият играч през този сезон прибави още 125,000 паунда към сметката си с победата си в Саутпорт, а преди това успя да спечели International Championship, World Open, Northern Ireland Open и German Masters.

В този финал Джъд Тръмп отново контролираше мача през цялото време и в нито един момент не изоставаше в резултата във фреймовете. Още в началото британецът спечели първия фрейм след като обърна по изключителен начин брейк от 70 на Бингтао. Вторият фрейм беше спечелен от китаеца, но след това всичко беше под контрола на Тръмп, който приключи сесията при резултат 6:2.

Във вечерната сесия нямаше промяна на силите и световният номер 1 успя да спечели мача с 10:4 фрейма, а най-големият брейк, който постигна, беше 122 в четвъртия фрейм.

„Невероятно е да спечеля още един турнир и да изравня рекорда на някои от най-великите,” заяви Тръмп, който спечели тази титла отново след 2017г.

„Беше прекрасна седмица. Не знаех какво да очаквам идвайки тук, но подкрепата която получих, беше фантастична. Ян ме постави под напрежение през цялото време, неговата комплексна игра е много добра за годините му. Мисля, че в бъдеще той ще спечели много титли, играе по-добре от мен, когато бях на неговите години. Изживявам две невероятни години в кариерата си, спечелих много трофеи и съм много мотивиран да продължавам да печеля.” – думите на шампиона след края на срещата.

- Рекламирайте тук -

Най-четените

Рим: Какво научихме от първия клей мастърс за сезона?

Обстоятелствата през 2020г. направиха така, че първият голям турнир на червено да се изиграе чак в края на лятото и то в...

#WinTheDay: US Open – ден 10

След като имахме два поредни дни с успеваемост от 1 от 3 мача, взехме ден почивка и се завръщаме с надежда да...

#WinTheDay: US Open – ден 8

Вчерашният ден не успя да ни донесе желания успех, след като само едно от трите предложения, които ви дадохме, се изпълни, но...

#WinTheDay: US Open – ден 7

3/3 в събота! За втори път стопроцентов актив от трите ни предложения, а черешката на тортата от вчера беше безапелационната победа за...